Wat is SEO? Hoe zoekmachine optimalisatie jou kan helpen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Zoekmachine Optimalisatie.

SEO, je zult er vast wel eens wat over voorbij hebben zien komen. Maar wat is SEO eigenlijk? En waarom is het zo belangrijk voor je website?

SEO staat kortweg voor Search Engine Optimization, ofwel het optimaliseren van je website voor zoekmachines. Ik vind deze definitie van SEO zelf veel te kort door de bocht. Waarom? Je maakt je website toch niet voor zoekmachines? Nee, je maakt je website voor je bezoekers!

Schrijf voor je bezoekers

Ik vind het optimaliseren van je website voor zoekmachine-bezoekers een veel betere definitie van het begrip SEO. Je schrijft immers content voor bezoekers, net als dat een zoekmachine ook bezoekers heeft.

Maar hoe voor je SEO uit dan? SEO voer je niet zomaar even uit, het is een continu optimalisatieproces van, in dit geval, je website. Het is iets waar je, als je er serieus mee bezig bent, continu aan moet denken bij het schrijven van teksten op je website. Daarnaast zijn er meerdere factoren afhankelijk van hoe hoog je website scoort binnen Google.

Zoekmachine Optimalisatie

Zoekwoorden

Misschien wel een van de belangrijkste onderdelen van SEO, de zoekwoorden. Zoekwoorden zijn, je raadt het al, woorden waarmee gebruikers zoeken op Google. Het is verstandig om eens te kijken (bijvoorbeeld met behulp van de Google Keyword Planner) op welke trefwoorden jou doelgroep zoekt.

Heb je een webshop in kinderfietsen? Dan wil je natuurlijk vooral gevonden worden op keywords die hier mee te maken hebben. Onderzoek dus waar ouders met kinderen vooral op zoeken op Google en zorg er voor dat de keywords waar je op gevonden wilt worden voorkomen in je teksten en in je url’s.

Zoek
Zoekvolume Kinderfiets vs. Jongensfiets vs. Meisjesfiets in 2018 – Google Keyword Tool

Zoals je in de afbeelding hierboven kunt zien wordt er in Nederland meer gezocht op  keywords als ‘Kinderfiets‘ dan op en ‘Jongensfiets‘ of ‘Meisjesfiets’. Het zou dus verstandig zijn om voor alledrie de categorieën SEO-vriendelijke subpagina’s te maken.

Let op! Blijf altijd voor je bezoeker schrijven en niet voor zoekmachines.
Hiermee wil ik zeggen dat je niet kosten wat kost je hele pagina of website vol keywords moet gooien. Teksten moeten natuurlijk wel duidelijk leesbaar blijven voor je bezoekers, anders ben je ze direct kwijt.

Tags, Titles, H1 en H2

Als je de broncode van deze website opent (rechtermuisklik -> bron weergeven), dan kun je zien dat al mijn teksten netjes tussen zogeheten ‘tags’ staan. Met deze tags kun je Google aangeven wat de belangrijkste aspecten van je tekst zijn. Heb je een erg belangrijke tussenkop? Zet deze dan tussen H1 tags.

Overige tekst, zoals paragrafen, kun je aanduiden tussen p-tags.

Met deze tags kun je Google heel makkelijk laten weten wat nu belangrijk is in je tekst en wat minder belangrijk is. En je raadt het al, zorg dat er een keyword tussen de h1 of h2 tags staat.

Metadata

De Meta omschrijving geeft aan waar je pagina over gaat. Goede meta omschrijvingen zijn maximaal 156 tekens lang. De Meta omschrijving is de tekst die een bezoeker onder je link ziet staan in Google, ook wel de beschrijving van de pagina.
meta-omschrijving

Niet alleen de bezoeker ziet dit, maar ook Google ziet direct vanuit deze meta omschrijving waar de pagina over gaat. Komen dezelfde keywords voor in de meta-description als in de tekst op de pagina zelf? Dan waardeert Google dit op SEO oogpunt.

Backlinks

Bij veel SEO specialisten zijn de backlinks vaak een ondergeschoven kindje gebleven. Niet de backlinks per sé, maar juist de kwaliteit van de backlinks is belangrijk. Het gaat hier niet alleen om kwantiteit van de backlinks, maar veelal om de kwaliteit van de backlinks. Dit alles heeft te maken met de PA/DA van een website die naar jou website linkt.

Zorg dus dat bekende of grote websites met kwalitatieve content naar je website linken. Dit doe je door zelf ook goede en aantrekkelijke content te schrijven. Dit komt de SEO van je website enorm ten goede, en als het goed is merk je al snel dat je website zult stijgen in de zoekresultaten van Google.

Content, content, content

Misschien wel het allerbelangrijkste aan SEO, maar direct ook het moeilijkste van SEO. Een goede positie krijgen in zoekmachineresultaten staat of valt bij de content die je op je website hebt staan. Zoals je bij het stukje hierboven (backlinks) al hebt gelezen, is het makkelijker om backlinks te krijgen als je ook daadwerkelijk ‘linkable’ content hebt op je website.

Zorg er dus voor dat je genoeg goede content op je website hebt staan, of zorg er voor dat deze er zo snel mogelijk komt!

Ook interessant.

    Comments are closed

    Hierom kies je voor Medialoods

    Wij helpen jou om het maximale uit je online business te halen. Niet alleen door het maken van een mooie website, maar door op een data-gedreven manier naar je online marketing te kijken. Hierdoor helpen we jou je marketing doelen te bereiken en je omzet te verhogen.
    • Klanten geven ons een 10
    • Meerdere expertises binnen 1 agency
    • Data- en customer driven
    • Flexibele en schaalbare diensten

    Samen online resultaat halen?

    Medialoods logo
    Medialoods is een full-service online marketing bureau in Bodegraven. Dit houdt in dat wij je in deze regio in alle online marketing disciplines kunnen ondersteunen.

    Over ons

    Penningkruid 73
    2412AM, Bodegraven
    info@medialoods.com

    Jouw online resultaat naar het volgende niveau?

    • Klanten geven ons een 10
    • Meerdere expertises binnen 1 agency
    • Data- en customer driven
    • Flexibele en schaalbare diensten